Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Tove och Karl


För de små maskrosornas skull ...


... vill jag samla mina tankar. 

Ja för de små maskrosornas skull, vill jag finna de riktiga orden. För de tomma skalen fyllda av obegripligt vill jag berätta om det som inga ord har. Om skuggdagar och upplösning. Om bakåtfall och räta rader av sorg.

Men jag vill också berätta flätade sagor och om himlens vandrande stjärndjur. De som bär de mörka orden från inom bort.

Kanske är det därför jag åtevänder till henne. Till henne som gav herr Ordskrivare hans riktiga namn. Till henne vars ord, vävde trygghet i mörkerdagar. Till henne som var mjuk och lutande grå, ung flicka och dam. Återvänder till den trygga oredan i hennes atelje.

Ja återvänder det gör jag. Gång på gång står jag i det öppna rummets värme och minns. För i det ligger en nyckel gömd. Till äventyren och till bortom. Jag suckar och lyssnar. I väntan på.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 275 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-10-10 20:14



Bookmark and Share


  menspoeten
Du skriver så häftigt, du fångar och jag låter mig verkligen ryckas med!
2013-10-20

  Tabac VIP
Varm text.
2013-10-11

    Erika H
Vet inte vad jag ska skriva. Jag blir berörd av dina ord. Det finns en sådan värme i texten att jag dras med. Ser ett rum, saker överallt, ordning bland oredan och ett golv som burit många steg. Skuggor som gärna får leka, inget skrämmande som letar sig in. Ord som tapetserat väggar och suckar som dröjer sig kvar. En källa. En plats där man kan vänta. Sitta stillad och bara vara. En stund mitt i ett flöde.
2013-10-11
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP