Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
År:1990


Midsommar

Vem var hon?

Vem var han?

De dansade den dagen
och den dagen,
och den natten,
tycktes inte ha något slut.

Hon var midsommar
och hon dansade natten lång med midnattssolen.

Unga björkar som just funnit varandra,
dansade med.

Alla dansade de
till sommarvindarnas årliga melodi.

Gröna ängar under en skymningsrodnad himmel,
talade om förhållandet dem emellan.

Trötta,
dansade de till en sista sommarvindsmelodi.

Somnade.

Vilade.

För att nästa år dansa,
på den längsta dagen av dem alla.




Fri vers av Skvattram
Läst 217 gånger
Publicerad 2013-10-13 11:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skvattram
Skvattram