Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
År: 2009


Björk

Näver,
så vit som snö.

Grenar,
svarta som ebenholts.

Som ett smycke, klätt med diamanter,
trollbinder du under de kallaste kvällar.

Du är vinter för mig.


Spröda knoppar,
som ett kärt återseende.

Du inger hopp
och föder en längtan om en ny tid.

Du är vår för mig.


Blad,
som fyller världen med grönska.

Du är skolavslutning.

Du är sommar för mig.


Du skiftar i färg,
och bränner som eld.

Lyser upp när det blir mörkt.

Du är höst för mig.




Fri vers av Skvattram
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-13 11:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skvattram
Skvattram