Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ta nu inte tillfället i akt att sätta politisk stämpel på mig. För det går inte, alla är lika kålsupare oavsett politisk färg.


Brandfackla/dikt om politik

 

 

Vill egentligen inte poesitera med politik

men hör när de i riksdagen på TV

diskuterar politik.

 

Kommer jag att tänka på

att när statsminister Reinfeldt

var ung var han lika som hans 

nuvarande hatobjekt Åkesson.

 

Var själv med i MUF på 70-80 talet

sen tog jag mitt förnuft tillfånga,

så var dessa ungdomar lika

som det som de anklagar SD för nu.

 

Under 30 och 40 talen var M s föregångare 

Högerpartiets medlemmar som steg av

Djursholmståget i Stockholm

i bruna stövlar och uniformslika kostymer.

 

Samma gäng då som nu

bara andra ordval

och andra kostymer.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-10-16 13:16



Bookmark and Share


  agneta pichler
Finns inget att göra än att applådera

För det var rena rama sanningen
Du sa här..

Bokmärker
2013-10-18

    AA VIP
Håller med dig. Bra skrivet.
2013-10-17

    ej medlem längre
Att reglera invandringen och ta hand om de som kommer så att de integreras i samhället anser jag vara mer humant än så som systemet är nu. I Sverige mår ingen bra som det är nu.

2013-10-16

  Bibbi VIP
Håller med Dig till fullo.
2013-10-16

    ej medlem längre
Så sant..
2013-10-16

    ej medlem längre
Bra skrivet, det finns så mycket dolt förflutet i alla partier. Politiker är inget att lita på.
2013-10-16
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP