Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Stellan

Jag fick idag veta,

att du för några månader sedan

lämnade tillbaka de atomer och molekyler,

du från universum lånat

för en livstid.

 

Men visst lever du vidare:

Som källa;

Som inspiration;

Som idé;

Som min och andras kraft

att inspirera vår omgivning,

på samma sätt som du gjorde.

 

Jag ser dig

som en aftonstjärna

som leende blickar ned

över Barcelona

till stöd, tröst

och vägledning.

 

Och ditt namn "Stellan"

betyder väl ändå just

Stjärna.

 

Tack för att du lyst,

och fortsätter lysa,

över mitt liv.

 

Hjälp mig

att på samma sätt

lysa över andras.

 

----------------------------------
Bilden: Solnedgång över Sitges, strax söder om Barcelona.

Länk till min google+ profil




Fri vers (Prosapoesi) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 648 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2013-10-20 23:00



Bookmark and Share


  maria kide
Igenkännande och fint skrivet
2013-11-30

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-10-24

  Ljusletaren
Underbart foto och skenet som finns med bland molnen.

Alltid tråkigt att förlora en vän *sant*
Men vilken underbar text du hyllar din vän med *wow*

/kram
2013-10-24

  Minkki VIP
vänners lyskraft består över tiden
2013-10-24

  Gerd Vading
En minnestext och bön på samma gång. Så fin!
2013-10-22

  anits VIP
Så fint och ömsint skrivet
om minnen av en vän
2013-10-20

  walborg
En så vacker minnestext
2013-10-20

  M M Mannheim VIP
En härlig poesi och bild från Barecelona! Och från dig!
2013-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)