Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enkelheten

Lägenheten var inte direkt skitig, däremot liten och väggarna bar en svag gulaktig ton av nikotin. På diskbänken som täcktes av en tunn hinna, stod inte mängder av disk, bara en och annan kopp med spår av kaffe. Vem som satt på sängkanten i ena ändan av sovrummet kunde man inte veta. Det var en liten människa utan strumpor på fötterna. På bordet bredvid sängen syntes en askkopp, ett glas och en bok. Människan log inte mot dig, men mötte din blick vänligt när du kom in och satte dig. Ni sa ingenting till varandra men du kände dig inte obekväm. Du tyckte om att vara där, sitta sådär i tystnad tillsammans med en annan människa nära. Det var bara så enkelt.




Prosa (Kortnovell) av Jane S VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-10-23 12:16



Bookmark and Share


    nånja
En sån tillsammans tystnad är så skön.
2014-10-02

  Anya VIP
Ett gripande möte med värme i tonen fast ensamheten andas i nikotinet.
2013-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Jane S VIP