Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det dolda rummet

Med lätt hand skrev han på hyreskontraktet och betalade för den första månaden. De hyrde det stora huset möblerat och fullt utrustat. Till och med städning ingick. Det var bara att låsa upp dörren och kliva på i det nya hemmet. Det sneda solljuset från solen, som var på väg att gå ned, flödade in genom de stora fönstren medan de halvdrömmande gick runt och kände på möblerna, smekte relieftapeterna och sniffade på blommorna i salongen. Därefter åt de en härlig middag på en restaurang i närheten, varefter de gick hem och lade sig att sova efter en händelserik dag.

Nästa morgon gick de runt i huset och funderade över om de ville byta eller flytta på några möbler. I salongen upptäckte hon en dörr de inte sett tidigare. Dörren var tapetserad i samma mönster som väggen. Den saknade handtag, men det satt en gammaldags nyckel i låset. När hon vred på nyckeln gick dörren upp helt ljudlös. De båda långväggarna i rummet innanför var helt och hållet täckta av bokhyllor som var fyllda med böcker. Böckerna stod till och med i dubbla led nästan överallt.

-Jag har en idé, sa han, och ställde sig mitt i rummet med slutna ögon. Vill du vara vänlig och gå till andra hyllsektionen och plocka fram bok nummer femton i tredje hyllan nerifrån.

Hon gjorde som han bett honom.

-Vad står det i tredje stycket på sidan förtiosju?

Det står så här sa hon:

”Du ser det du vill se, när du är redo för det. Allt finns där redan!”

Efter det hittade de nästan varje dag nya rum i huset.

 

Länk till min google+ profil




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 539 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-10-24 00:57



Bookmark and Share


  walborg
Med fokus inåt - fin text!
2014-02-27

  Gunnar Ideström
Kusligt husligt! Tänk om det hade stått: "Djupt inne i Dig finns allt det som är perfekt. Djupt inne i Dig finns den Du var ämnad att vara." Poesin är ofta dold i en tapetserad dörr utan handtag. Fint T-B!
2013-11-17

    R Peiper VIP
Snyggt!
2013-11-10

    ej medlem längre
Jag undrar vem som skrivit boken? Det låter som en utav mina......

Väldigt snygg metafor.
2013-10-24

  walborg
Klokt sagt
2013-10-24

  Ljusletaren
Tänkte just för ett par timmar sedan på leken med att vad läser du för bok och slå upp en viss sida och en viss rad. Då kom det upp klokheter på rad liksom för dig nu.
En text med underbara ord om ett levande liv som ska levas.
/kram
2013-10-24

  Minkki VIP
en kul metafor, ska börja leta tapeter på väggarna;)
2013-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)