Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårlig Hexameter

Ute syns ännu snön ligga vit och djup i naturen
och vådligt ner ifrån taken, gnistrande istappar hänga.
På gatan väja försiktigt mänskor försedda med broddskor
inför uppskottad snö som där ligga i högar
Alla ser längtande fram mot den kommande våren
med värme och ljus och spirande grönska,
då de svart-vitstammiga björkarnas spretiga grenar
synes få en begynnande färgton av lila
Och medan borta i vårsolsuppvärmda fuktiga slänter
växter och småkryp till livet åter syns vakna,
kan djupt under fjolårets vissnade, torkade lövhög
anemonernas välisolerade stänglar nu skönjas.
Så tappa ej sugen, du stackars nerkylda, skakande mänska,
för snart kommer våren med stigande sav och värme.
Och då kan du åter vid sydliga väggen i solen få sitta
med koppen i handen och njuta ditt kaffe med glädje.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 268 gånger
Publicerad 2006-03-11 12:03

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  DanSan
Ja Olle den här bär hela vägen och är så perfekt att jag får ge kritik på vad jag känner när jag läser den!
Det finns med allt här ett poem till varmare tider för alla oss frusna mäniskor som bara går omkring och väntar på värmen som ska omsluta oss. Mycket bra/Dan
2006-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson