Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en kall höstmorgon, telefonsamtal som borde ringas till henne, men en text som var tvungen att få komma fram först


Fallen från skyn

Om du förlorar ett liv som du levt om ditt
Om du inser att ruinerna är ett tecken på att tempel och palats har gjort sitt
Och du står ensam kvar, du har bara dig själv och dina tomma händer
Plötsligt känner du hur du börjar le, du är den som ser till att allt vänder

Ner på knä, ner på mage, kravla i dyn mot ditt mål
Dom ser dig aldrig komma, ändå känner dom dig mot sin hud likt iskallt stål
Fallen från skyn, uppstigen ur helvetet dom vet vem du är
Dom minns inte ditt namn, men dom vet att det är du, dom vet vad du begär

Dina händer är inte alls så tomma, bara för du inte har någon att hålla i hand
Hela världen finns inom räckhåll, du behöver bara lyfta blicken ibland
Kom ut ifrån dig själv, lämna aldrig dig själv, utgå bara från det som är du
Och snart står det klart för dig, det är hög tid att leva nu

Stilla, blotta strupen, låt dom komma och ta för sig
Låt dom slita dig i stycken för att sedan återuppstå, du finns inom dig
Fallen från skyn, uppstigen ur avgrund och du rör dig parallella världar
Allt som inte dödar dig, allt det härdar

En telefon är ditt verktyg, den är lika mycket ett vapen som en nyckel
Och du finner dina koordinater, du hr en punkt att utgå från i livets cykel
Dom dödade dig gång på gång och du överlevde, redo för en ny strid
Det är bara djävulen själv eller gud som kan upprepa det, du finns nu och för alltid

Du vet vad priset är för att överleva och du kan betala kontant
Du har information att sälja till värdet av en anmärkningsvärt fin diamant
Fallen från skyn, uppstigen från djupet bara för att sväva mellan himmel och jord
Du dogg som människa för länge sen, nu är du en själ uppbyggd av ord, du är dina ord

Någonting som har sovit har väckts till liv, en himmel och helvete som bara du kan nå
Lustan gör dig dåraktig men den andra känsla gör dig oövervinnlig, du vet att det är så
Du vet vad du kan göra i skuggorna, mycket mer än du tillåter dig i dagens ljus
Ett skarpladdat vapen till för att användas, sen återuppstår du efter hämndens rus




Fri vers av PPQ
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-10-29 09:29



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Så oerhört skickligt skrivet. Jag är alldeles tagen och uppfylld av allt det här som handlar om liv och död och kamp. Det här gjorde du fantastiskt bra.
2013-10-29
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ