Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allhelgonadagens afton, efter parentationen


Nattlig gobeläng

 

 

vid sin vävstol
sitter natten,

lägger stenar
i mörkervarp,
slår lågor
i sin ränning

 

bakom ön
vilar vattnet,
speglar

bakom fjärden
stadens ljus

 

bara denna enda natt
är ljusen fler
än stenarna

på världens vackraste
kyrkogård,
den havsomflutna
Vilan

 

 

2013-11-02 Alla Helgons dag 21:59

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 907 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2013-11-02 21:58



Bookmark and Share


  Quasimodo
En vacker väv som ger ljus i nattens omslutning där natten och vilan går samman!
2018-09-27

  H.C.B
Gåshud - så bra, tack
2016-07-23

  ~Leonardo~
Vackert fin inramning och stämning, gillar detta-
2015-05-16

  Hans Christian
Så,så vackert! Poesi när den är som bäst. En dikt att läsa många gånger och vila i.
2014-05-11

    ej medlem längre
Underbart vackert skaldat. Tack!
2013-11-07

  Anders Granström
Oj så bra! Ord som ligger placerade helt rätt, i känsla vibrerar de sin självklarhet. Målande vackert! Tack!
2013-11-06

  Katinka VIP
Väldigt fin!
2013-11-06

  Monika A Mirsch VIP
Tack du, den vilan var god i ord i mening!
2013-11-04

  Eva Langrath VIP
Vacker beskrivning av ljuset som lyser upp mörkret.
2013-11-03

    ADI Nehlin
så underbart skaldat
2013-11-03

    maija tuori

Koskettavan kaunis !
2013-11-02

  walborg
En lysande vacker väv
2013-11-02

  Heikki Hellman
Tack för en vacker vy, en gobeläng levande för en kort stund i november natt, du har just beskrivit!
2013-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP