Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du viker inte undan


gömmer dig bakom beundran,

vi ser
sinsemellan,

de belästa,
de saknade,

de glömda,
de som ser,

de små,
de åtråvärda,

de som skapar ditt lidande,
kärleken du gav,

natten gråter nu,
sårade,

stillar vi vår hunger

skriver du en sanning,
möten,

Jag målar din värld
befinner mig i min värld
min sanning

Stundens bild
bild för bild
den enda verklighet

du ser,
jag ser dina tankar närma sig,

fångar din själ i natten,
möter dina läppar,

vill du känna sanningen,
är du min, evig,

vi älskade inatt,
tog på dig nu,
smeker,

en ung poet ser tiden ligga,
död vid våra fötter,
och dödens hundar
ylar

en grusväg, en väg
hem

Men ingen öppnar
dörren,

du väntar hemma,
på min kärlek,

ditt leende ser,
du ger mig nycklen,

vi öppnar tillsammans,
går in,

i vårat hem,
förenas nu,

eviga




Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 264 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-09 00:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth