Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite stillsamhet så här i kvällens inledning


Ännu en vaken själ

Jag vet att du också grubblar i en värld där hjärtats skärvor faller som spjut
Och jag vet att du också tvivlar på att sagan får ett lyckligt slut
Jag vet att du ligger där ensam och vaken
Jag vet att du också ligger där ensam med tankarna, naken

Ännu en vaken själ, en själ som känner din
Ännu en vaken kropp som känner, en kropp som min
Och du vet att du också har känt det, det är svårt att blunda för
Och jag vet inte, men det känns som det inte dör

Du svarade mig med tystnaden när din gråt kom
Inte ännu en natt då allt började om
Och nu fanns inga mer skrek var, du har inget mer att ta till
Du är bara du och du vet inte längre vad du vill

Ännu en vaken själ som också gråter i drömmarna, och blundar i det vakna
Och du jag älskar dig med dig i mina ord så som vi skulle om vi vågade vara nakna
Och jag vet vad det är och det kommer in från vintern i dess renaste form
Och du vet att när vi är där så är det landskap och känslornas storm

Jag hoppas att du vet att du kan ringa mig, kanske funderar du på att ringa just nu
Jag hoppas att nästa samtal inte är en felringning utan att det ska vara du
Vi måste bli dom som vi en gång var, annars kommer vi att dö innan hösten är slut
Ännu en förtvivlan, ännu ett par ord du önskar du kunde glömma, ännu en storm att rida ut

Ännu en vaken själ, och du vet, du vet också att det finns där
Och jag önskar att då, oavsett när det än är vore här
Och jag väcks snarare av mina tankar kring dig
Och ligger du vaken, ensam och naken och tänker på mig?

Och jag vill berätta för dig, om jag visade dig allt kanske skulle du förstå
Och om vi skulle älska varandra på ett nytt sätt, vad skulle hända då
Jag önskar att du inte låg så ensam där, så ensam och naken
Jag önskar att du låg här så jag skulle kunna älska dig vaken




Fri vers av PPQ
Läst 306 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-11-14 20:05



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Du levererar helt fantastiska texter. De talar verkligen till mig på ett mystiskt vis och jag kan inte annat än gilla dem mycket.
2013-11-14

  queenia
mycket vackert... :D
2013-11-14
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ