Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om vreden...

Den är blixtrande, mullrande och pyr i hjärtat. Den har en stor näve som träffar bordet. Den är kraften som sätter stopp men kan också vara förgöraren. Den har uppspärrade ögon och vibrerande halsmuskler. Den är en våldsam eld som är svår att släcka. Den är en styrka men också en svaghet. Den får dig att äntligen öppna munnen och tala men den kan också få dig att döda. Den är skrämmande och inte alla vågar möta den, oavsett om den är deras egen eller någon annans. Förnekas den så är den livsfarlig. Den är hämndens följeslagare och sveket är dess grund. Dess färg är glödande svart och stormande röd, det iskalla stålgrå är inte långt borta. Den luktar svett, blod och avgrundsrök.
Den har glödande ögon och kan vara alldeles ljudlös eller överrösta allt.
Den är botten på en flaska och en sons sista ord. Den är dövheten när orden tar slut.
När den är blind det är som att sitta på en vilt galopperande häst utan att kunna styra dess tyglar.




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-11-22 11:12



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vrede har jag varit utsatt för under barndom och uppväxt. Du skriver bra om denna hemskhet.
2013-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo