Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om lyckan...

Den är som den första fjärilen du ser på våren eller som minnet av daggvått gräs mot dina bara fötter den första sommarlovsmorgonen. Den sprudlar, det vet alla. Den får dig att se framåt och möjligheter i allt. Den är nära kärleken och ger dig en vilja att dela. Den har ingen bestämd färg men den är absolut ljus. Den ger dig en känsla av här och nu.
När du är mitt i den tror du aldrig den ska ta slut. Den uppfyller dig från topp till tå och får dig att se och uppleva.
Den gör dig stark och vacker och skildras ofta av ett leende men dess tårar är glittrande och stilla.
Den bärs lätt i hjärtat och doftar sprakande vår, vibrerande sommar, magisk höst och krispig vinter.
Den är full av ljud och musik.
Den kommer när livet väljer din väg men ibland får du stanna upp för att förstå att den faktiskt är där. Jag tror ingen tar den för givet. Den kan vara kortvarig men också den stormande början på en livslång saga.
Alla tror inte på den, somliga säger att den bara är till för dårarna. Den kan väljas och väljas bort. Somliga kan leva med den hela livet andra tror att den kan köpas för pengar. Jag tror att fåglar får den känslan när deras vingar bär för första gången, sen gillar de bara läget och fortsätter.




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-11-22 11:13



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra. Lycka bor mest i korta ögonblick och ska tas tillvara.
2013-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo