Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödesanagram


Han var ingen revolutionär.

Han bar bara gud och det vaga inom när han slöt dörren. En dag skulle det skriftas om honom. Liksom om henne som blev skjuten och lämnade barnet moderlöst.

Av den ena finns bleka bilder i svartvitt. Den andre gömmer sig i bladguld. Men om henne vars blod aldrig utgjutits. Om vars ursprung ingen viskar. Finns intet. 







Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 245 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-11-23 16:22



Bookmark and Share


  Ulf D VIP
Rubriken ger tankar till, att skriva om, eller att flytta om skriftecknen för ödet. Det som faller olika. "Bladguld" får mig att tänka på ikoner och då blir det en stak konstrast till de bleka bilder som berättar en annan konkret historia.

2013-11-24

    ej medlem längre
spännande. min tanke sprang iväg till brecht och stackars ruth berlau. suggestiv berättelse.
2013-11-23
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP