Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om enhets tanken. Vi är ett, mänskligheten är en stor enhet, tillsammans kan vi göra storverk om vi förstod.


Gemensamhetsfält



Tungt vilar du, fast mot materian.
motstånd väcks till liv, lusten att trotsa alla tyngdlagar.

Det finns ett annat kraftfällt som omgärdar alla fria sinnen.
det går inte att motstå den dragningskraften.
den verkar om du ansluter dig.

Tillsammans i detta fällt kan vi stanna för att se vilka nät det skulle kunna skapa.
kanske små fält, stora mönster,
en skapelse, större än våra små enskilda försök.


Beröringspunkterna finner varandras erogena zoner,
vidrör mellanrum som troddes vara tomma.

Med sökarljus letas bekräftelse,
ett varande som är nära,
öar av betydelse i en ocean av avstånd.

Gemensamhetsfällt som breder ut sig
omfattar det som vågat stanna kvar.
ensamhet väntar det som vänder sig bort.




Fri vers av Solvända
Läst 142 gånger
Publicerad 2013-11-25 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solvända
Solvända