Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Boken brinner skoningslöst i dina ögon






Vänder sidor
ser blodet flyta,

ändlöst kval
boken brinner skoningslöst,

tankar
varma,

överhettade blickar i din hjärna
mirakel duger nu,

ensamheten
beväpnad med visdom stod jag emot de döda blickarna i era ögon,

Ser silver brinna
utan nåd,

natten
förföriska drommar,

själva ser ni ej
vemod,

destruktion
flytande miljöer utav hopp,

stalinismens tryckvåg
talar genom sekler,

tänder drömmar
kremerar små blommor,

ditt bröst
sammet,

kyssarna
visdomen,

visionerna
förruttnelsen,

började tala
sanningar,

såg dig leva i en tår
språket i din själ,

letar
mina andetag,

jag såg en tår i natten
du gråter nu,

söt
snubblande,

blyg
livet,

kastar bort,
kärlekens dilemma,


en natt vid bordet i din cell förevisade du det osedda
de onämnbara,

en längtan,
skälen till att leva,

fundamentet
du sade åt en vakt att se dig,

såg förståndet rämna
drömde om en kärlek,

ungdomen
dagar utan plåga,

det fina
kyssarna,

saknaden där i cellen var
sommar,


Ser du drömmar brista
en stjärna skrev i dårens huvud,

visste redan om det
kärleken valde ditt hjärta,

blodigt
krossat och i all avsaknad av empati,

nu förringar du min smärta
i en tom och kall oändlighet,

skyr vi döden
glansen av en kärlek styr mitt öde,

ser dig titta

bort






Fri vers (Modernistisk dikt) av peter markurth
Läst 220 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-11-26 02:41



Bookmark and Share


  Olle the Bulldog/Olle Ekman
Oj vilken bra!
2013-11-26

  Olle the Bulldog/Olle Ekman
Oj vilken bra!
2013-11-26

  queenia
Ord värda att läsas om och om igen.
2013-11-26
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth