Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skrattspegeln

-Då var vi klara med introduktionen, nu kan ni fortsätta vidare med livet på egen hand. Kom bara ihåg en sak: Vi har ställt ut skrattspeglar överallt.

Först såg jag dem inte.
Men visst fanns de där.

Ibland visade speglarna
hur jag såg ut,
men i nästan grotesk tydlighet.

Andra gånger
exempel genom motsatsen.

Men överallt - dessa speglar.

Vem jag än möter
kan visa mig
vad jag behöver tänka på.

Där fanns det:

Oron hos andra,
när jag oroade mig.

När jag stod vilsen
bredde obeslutsamheten ut sig
som en bred, grå matta.

Jag såg allt tydligare
att våldet har två sidor
och det är svårt att säga
vilken sida som är värst.

Att allt står stilla
när jag har fastnat.

Och hur allt fungerar
när jag hittar rätt.

Så jag bestämde mig
för att sluta söka
den spegel
som visade mig
i bäst dager.

Och istället

se bilderna.

 

Länk till min google+ profil




Fri vers (Prosapoesi) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 528 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-11-30 02:13



Bookmark and Share


  WyS VIP
Fint beskrivet om livet!
2014-04-12

  walborg
Vilken resa!
2014-02-27

    ADI Nehlin
stark
2014-02-01

  aol
stark fin berörande poesi,
2014-01-16

  Angela Bohlin VIP
Fantastisk text!
2013-12-02

  Minkki VIP
idel kloka beslut!
2013-11-30

  Ljusletaren
Vilken underbar levnadsdikt att anamma /kram
2013-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)