Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.wingarr.se


Arbetaren

Tomma
lokaler

hissnande
takhöjd

Här verkade
för länge sedan

ARBETAREN

Lämningar av
maskinskelett

utspridda
uttjänta

en stjärnsvarv

resterna
av en
rumkrökare

en månvändare

Där
en ozonpump

en 
solsvets

Här har svettats
Här har svurits

Runda invektiv
inristade
på väggar

Tillika markörer
för räknade
ljusår

inpräntade
i mellanrummen

de svarta hålen

i regelbundna
sotmönster

efter nermonterade
lagerhyllor





Fri vers av Petter Wingren
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-02 18:32



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgligt vemod om en svunnen tid. Arbetare kallas väl sällan någon idag. "Finare" ska man vara. Men vår historia får inte glömmas.
2013-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren