Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppbrott

Livet kräver uppbrott

ideligen kastas vi upp på en ny strandkant

om vi inte väljer att rädslan hånflinar och pekar finger

Den nya destinationen kan verka torftig, främmande och farlig

men föreställ dig, där i din totala nyfattigdom och totala brist på orienteringsförmåga, en ny morgon utan räddhågsna gardiner 

dina bara fötter på en otrampad stig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Åse Tropp VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-02 21:32



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
En mycket bra dikt som talar tydligt
dags att göra uppbrott fast det
kostar själen mycket!
2021-10-31

  S.A.I. Steve Lando VIP
starkt kring detta fenomen
2013-12-03

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2013-12-03

  Ulf D VIP
"utan räddhågsna gardiner", rymmer mycket tankar. Att dölja rädslan, att få ett jämn ljus, att få svalka. Att bli vilse ett sätt att finna nya stränder, det är bara att hålla med som i första raden.
2013-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Åse Tropp
Åse Tropp VIP