Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årstider

Årstider, skjortor, humör. Alla skiftar. Så som ett träd knoppar till löv. Löven blir bruna och flyger iväg. Men det växer ut nya. Skjortor ändra färg och modell, spänns ut och tappar knappar. Allt går att laga och tvätta bort. Men när den hänger där och väntar och luktar av mig så ser du den inte. För jag är inte där du är. Saker och ting kan ändras och flyttas tittas på. Känna. Humör dock är rätt genomskinlig flyktig grej. Det spelar roll om man bryr sig. Släpper man inte in. Skiter i att se och känna av läget. Bara banala människor äter samma sak dag in och dag ut. Förändring är är lyckans avlägsna kusin. Ganska fängslande idéer men inget praktiskt. Även om ord är ord så vill jag säga dem till dig. Du måste inte svara. Jag vill känna.




Fri vers (Fri form) av Herr Växthus
Läst 235 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-03 22:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Herr Växthus