Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RYMDKLOCKA

 

 

I min inre

 

rymd

 

 

kapseln

 

 

slungas

mot andra

 

världar

 

bränner

 

söker

landar

 

brinner

 

tänder

 

 

öar

 

 

 

Där växer livets tråd

ett Kosmiskt

mycelium

lindas

 

 

mjukt

 

 

hårt

 

 

i havandets

 

 

KOKONG

 

 

En fjäril

tunn

o mjuk

 

stjärnstoff

 

pudrar

 

 

vägar

 

i Vintergatans

 

oändliga

 

stråk

 

av Stjärnögon

 

 

PENDELN

 

slår

 

bultar

 

 

 

SKÄLVER

 

 

 

från

 

LJUS

 

till

 

MÖRKER

 

från

 

MÖRKER

 

till

 

LJUS

 

från

 

NU

 

till

 

 

 

I Hav av lava

föddes vi

i härdsmältor

av energi

Nu sjunger vi

 

sprakar

 

gnistrar dansar

av nyfödd

 

lust

 

nynnar vi

 

Livets sång

 

 

I denna mörka verklighet

i Rymdens oändlighet

i dess Oceaner av Svarta Hål

 

Sjunger Livet

sin Eviga

strålande

 

KONSERT

 

Dirigenter är

DU

o

JAG

 

För Stråken varsamt

över cellons brummande ton

o violinens jublande crescendo

 

I

 

 

LIVETS

 

 

VÄXANDETS

 

 

TJÄNST!!!

 

 

 

© Bo Himmelsbåge




Fri vers (Fri form) av Bo Himmelsbåge
Läst 334 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-12-06 16:04



Bookmark and Share


  aol
underart diktat till så fin musik,
2014-01-27

    ej medlem längre
Energisprakande om livsvävens formande blivande varande - starkt ända ut i tårna
2013-12-07

  Fem hjärtan VIP
Fantastiskt vackert diktat..!
2013-12-07

  ResenärGenomLivet VIP
Livets konsert...så ljuvligt vackert...
2013-12-06

  Chawa VIP
Som i ett drömtillstånd fångar du livets sång!!! Åh så vackra ord du snidat med din magiskt ljuva ordpenna!!! Talande bild och underbar musik!! Mm...älskar!!!
2013-12-06

    ej medlem längre
Vackert diktat.....konsert med cello och violiner....låter underbart.
Och mycket vacker musik till din dikt.
Tack!
2013-12-06

    ej medlem längre
Fantastisk!
Underbar!
Vilken upplevelse!Wow!Tack!!!
Kram
Z*
2013-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge