Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Substitut

det är du
ett substitut
ett nikotintuggummi som bedövar smärtan
den värsta smärtan, men inte allt
eller, kanske inte den värsta...
bedövar lite av smärtan, men inte just den västa...

ett substitut
en snuttefilt som ersätter tryggheten
när tryggheten försvunnit sin väg
en nalle som ger värme och kärlek
när luften blivit kall och stel, och solen gömt sig bakom molnen

en medicin
en antidepressiv som döljer de egentliga problemen och behoven
och gör en känslokall och ångestfylld
som tar bort tårar och skratt
och ersätter det med en likgiltig min
som får en att glömma vad man saknade
men också glömma vem man är

ett substitut
som en lösnagel
som får ytan att se lång och vacker ut
snyggt målad och med en underbar form
som döljer den sönderbitna nageln
men även döljer orsakerna till den

ett substitut som ersätter allt det där man vill ha
allt det där man vill vara
allt man behöver
när man inte riktigt når fram
men behöver något på vägen

ett jävla substitut




Fri vers av zolaris
Läst 377 gånger
Publicerad 2006-03-14 10:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

zolaris