Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För mycket hjärna och för lite hjärta

Först nu

börjar jag förstå

lite av


varför jag inte känner mig

hemma I fina rum


mitt hjärta

bor kvar på gatan


och jag vill

bara in och värma mig

en liten stund

inte bosätta mig där


det är i smutsen

det vackra

kan ses

så tydligt och klart



ett rentvättat lakan

som luktar lavendel

på ett sjaskigt härbärge

i nörrebro


en kopp kaffe


äntligen

en cigarett


några vänliga ord


och ett skratt

mitt i

den djupaste

hopplösheten



Vi må kallas okunniga

och har varken skrivit

eller läst tjocka böcker



men vi bryter brödet

och ger halva till honom

eller henne


som för tillfället

sitter bredvid



och säg är det inte märkligt

att det finns en massa

skarpa hjärnor


och fina universitet

runt om i världen



men inte mat

så det räcker till alla


























Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 585 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2013-12-08 01:38



Bookmark and Share


    eva m h
Mycket bra!
2015-04-19

  genni VIP
Jag blir stum... älskar dessa rader...
2014-11-04

    ej medlem längre
Bra poäng där på slutet!
2014-07-17

  axveronika
ja bra skrivet. Det verkar som om det inte räcker med att tänka med hjärnan om man inte känner med hjärtat samtidigt?
2014-05-11

  Nasruddin
Bra! Fint perspektiv och priotisering av det viktiga i livet. Speciellt det där om att bryta bröd med dem man för tillfället befinner sig med... jättefint.
2014-03-12

  Maria Natasja
Väldigt bra!
Snyggt sammanfattat och skrivet!
2013-12-08

    ej medlem längre
berörande och väldigt välskriven text.. sätter ljus i hjärtat på direkt. och frågan ja, den är klockren.. och bättre fråga än så, går inte att ställa denna värld.. tycker jag..
2013-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP