Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den engelska delen av texten är först ett citat från ett tal av professor lumumba resten citat från filmen scarface "kill it before it grow" är från bob Marley s i shot the sheriff


Hundarna 1

Släpp de vita hundarna fria

Men kedja den svarta hårt
Den finns alltid där

Med sitt hat och rädsla

Och har sitt jobb att sköta

Nu föds vi
Buren öppnas och vi springer
Varv efter varv
I jakt på vårt " bytesdjur"

En efter en faller ner död
Vi andra springer vidare
Som om ingenting hänt


Men vänta nu
Du kan ju inte jämföra oss
Med en hund
Det är en kraftig förolämpning

Vi har en fri vilja
Och kör en nercabbad Cadillac
Mot en vacker solnedgång

Visserligen tycks liksom ingen riktigt
Nå fram
Men vem av oss tror inte
På historien om skattkistan
Vid regnbågens slut?

Och döden
Kan väl vänta någon dag till?


"When you dining with the Devil

You must do so

With a long spoon"


Jag sa ju att vi skulle släcka
Den där jävla långhåriga rastafarin
Innan sanningen om hur vår sheriff dog
Kom fram i ljuset

Nu är vår kung utom sig
Av ilska


"You cant shoot a cop !
Whoever say you was One ?"

Ni skickar smutsiga grisar
Som torkar skorna med vår bok !

Men nej detta är inte ett yttre krig
Utan ett inre

De med ett någorlunda friskt hjärta
"Råkar"se en liten filmsnutt någonstans
Och hajar till när ett barnfotabarn
Får era soldater
Att darra av skräck

Så nu sitter ni där
Under kristallkronorna
Och klagar på att oxfilén
Är för salt

Och ingenstans att fly

Ett bittert öde
Om du frågar mig

Men ingen tvingade er
Att skriva under kontraktet
Där ni sålde er själ
För en ynka slant

"Maybye you can hondle One of Them first -class tickets to the resurrection"

" Have a Good trip! "

Och hur var ert liv som hundar?

Vi levde på gatorna

Och lekte med katterna

Det vi hade gemensamt

Var vårt förakt för militärhundar
Och polishundar

De var allt för lojala
För sitt eget bästa

Katterna
Brukade komma skrattande
Till oss med stulen mat
Från dom

Men jag har hört ett rykte
Att du dödade en av dom

Nej nej det är inte sant

Det var polisen
Jag ville åt

Han hade sparkat
Så många gånger på mig
Att jag till sist
Tröttnade

Och du vet ju vad han sa:
"Kill it before it grow"






















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 50 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-24 15:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP