Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kejsarens nya kläder 1

Allting

Är upp och ner

Och går i repris

när Gud frågar
Varför stör ni ordningen
På jorden?
Ser vi förvånat
På varandra

Vi vill ju bara förbättra

De med en liten hjärna
Drar vägen runt berget
Vi andra bygger tunnlar
För att spara lite dyrbar tid

Det är en sak
Att vinna i schack
En annan
Att ha medlidande
Med en törstig hund

Det är ditt fel detta
Säger min vän
Det är du som kan skriften

Men nu är vi vilse
Och det är omöjligt att se

allt började
Med att vi fuskade lite
Med mått och vikt
När vi sålde mjöl på torget
Och nu är vi här

Jag fruktar
Att vi får boken
I vår vänstra hand


Tiden (tycks) gå fortare
Och fortare

Alla springer och springer
För att hinna med tåget
Trots att ingen tycks veta
Vart det är på väg

Minns du bönen du bad
Innan du satte nålen i armen
Det är nog dags för den igen

Sitter ni
I detta mörker
Och misströstar om Guds nåd

Det är Miriam
Hon har ett ljus i handen
Och en röd ballong

Tack gode Gud
Att du kom
Men är det du
Som ska visa oss vägen

Var det inte jag
Som såg att kejsaren
Gick utan kläder?

Det kunde vi inte förneka

Kom nu
Så går vi ut i ljuset

Så vi gick och gick
Genom mardrömmar
Och drömmar

Tills vi hörde det välbekanta ljudet
Av vågor
Som slår mot stranden

Jaså ligger ni här i solen
Och njuter
Ni har det bra

Minns du din barndom
Frågar min vän

Inte mycket
Men jag minns
Alla konstiga frågor

När jag cyklade omkring
Sa de: lilla vän
Var är du på väg
Och jag stack därifrån
Fortare än kvickt
För jag anade redan
Nästa fråga

Vad ska du bli
När du blir stor
Hur ska en liten pojke
Kunna veta det
När de vuxna
Fortfarande tror
Att man kan äta pengar

Ni är märkliga
Säger Miriam

Ni skriver hundratals böcker
Där ni påstår
Att en humla inte kan flyga

Och om ni läser Kalle anka
Skrattar ni inte
Utan tänker så det knakar
Varför har han mössa och kavaj
Men saknar byxor
















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-16 04:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP