Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en dikt om min upprördhet över dagens samhälle och dess dubbelmoral. Ni förstår själva när ni läser det.


Jag är (s)å fri

De säger att jag är fri
Åt det vill jag säga tvi
Det de menar är att jag får välja mina frukostbullar
Och vem jag knullar

Jag får gå min utbildning i skolan
Men vad får horan?
Lagen säger att horeri är olagligt, skadligt och farligt
Men vad säger lagen om det ändå finns? Inget och det är allvarligt

Tandkrämen på min borste får jag välja
och om jag vill får jag den sälja
Men är median fri när Bonnier den styr?
Säger jag emot blir räkningen dyr

Och jag är så jävla nöjd
För vi ligger på en sjukt bra höjd
Vi får köpa och sälja men inget bestämma
Men vi ska vara glada för killar får på pattar klämma

I Sverige har vi frihet
Du kan dricka dig full och leka kull
Men yttrar vi oss på företaget får vi besvär
För då kommer Bonnier med sin mörkblåa här!




Fri vers av Rajan
Läst 560 gånger
Publicerad 2006-03-14 12:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rajan
Rajan