Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text som handlar om hur förtrollad världen e egentligen


Ur livet

Ur en värld som vält fram likt en vulkan ur solens hetta, ur en planet som ständigt snurrar och formas av drejande händer på en snurrande platta. Det är ur denna värld jag och resten av mänskligheten har skapats. Vi lever på en roterande platta och av leran är vi skapta och kommer att skapas.

Det finns inget på vårt kära klot som försvunnit, allt har funnits och finns, det stöps bara om i nya skepnader. I våra länder som klumpvis spridit sig över Globus finns det städer och byar, som öar i havet är dem utspridda. Planeten är händernas verk och städerna och byarna är de små människornas skapelser.

De tomma ytorna breder ut sig likt snåriga fält utan växtlighet. De täta markerna packas ihop över enorma arealer likt två kärleksfulla kroppar som klibbar fast sig i varandra av ömhet och utmattning. Denna Jord är fantastisk för det är bara här allt vi älskar, hatar, ser förgå och ser uppstå, uppstår.

En förändring, ett hårstrås sammanstörtning eller en amöbas blinkning, kunde dock avgöra förloppet vi njuter av. Allt är en slump och slumpen är ödet.




Fri vers av Rajan
Läst 338 gånger
Publicerad 2007-06-28 01:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rajan
Rajan