Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är som ett pussel.

Livet är som ett spel.
Ett spel i form av ett pussel.
Man börjar enkelt med att välja en pusselbit och därefter tvingas man välja passande pusselbitar.
Valen kan ta lång eller kort tid men i slutändan så blir de färre då den ena pusselbiten faller efter den andra.
Man kanske inte ser helheten av pusslet under tidens gång men det är hoppet av att lösa det som får en att fortsätta.
Hoppet kommer med resultatet.
Men det beror på om man väljer att se framgången eller slitet med pusslet.
Det är en del av tjusningen med det hela.
Alla kan lösa pusslet men det är endast få som klarar av att njuta av det från början till slut.
Allt beror på en företeelse: om man är spelaren eller spelet.
Spela!




Fri vers av mystique
Läst 352 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-09 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mystique