Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.wingarr.se


Mindre

Gud är alltid
mindre
mindre än
det lägsta
mindre än
spädbarnet
mindre än 
embryot
mindre än
ägget
mindre än
sädescellen
mindre än
atomen
mindre än
neutronen
mindre än
det nålstick
som inte fanns
innan världen
blev till
mindre än
skuggan av
det nålstick
som inte fanns
innan världen
blev till
mindre än
idén om
skuggan av
det nålstick
som inte fanns
innan världen
blev till
mindre än
den fuktfläck
som inte idén
om skuggan
av ett nålstick
innan världen
blev till
lämnade 
efter sig
mindre än
den lämning
som inte
fuktfläcken
efter idén
om ett nålstick
innan världen
blev till
gav
mindre än
motsatsen
till ordet gav
dividerat med
oändligheten
mindre än
glömskan
av motsatsen
till ordet gav
dividerat med
oändligheten
mindre än
meningen
av tjatet
i denna dikt
Rakt ut sagt:
Gud finns inte
utom i meningen
"Gud finns inte"
alltså finns Gud
i sin egen
negation
Gud är mindre
än sin egen
negation
mindre än
sin ickeexistens
mindre än
tanken i ordet
"ickeexistens"
mindre än ordet 
"Ickeexistens"
förlorade mening
mindre än
det meningslösa
i att ordet "ickeexistens"
förlorat sin mening
I det ligger 
Guds storhet




Fri vers av Petter Wingren
Läst 260 gånger
Publicerad 2013-12-09 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren