Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GENESARETS STRAND

 

 

Vågorna böljar skummar fräser

vid Genesarets Heliga Strand

där Jesus går på vattnet

över Hav Sjö o Sand

med din hand knuten

med Hoppets

Eviga band                     

 

                   *

 

Han går genom stormens öga

med Ljuset i sitt bröst

för att visa vägen till Kärlek

för att ge Värme Ömhet Tröst

Sin största omsorg ger han

de minsta på världens hav

de med sönderblåsta segel

som under resan gått i kvav                     

 

                   *

 

Han räcker ut handen

nu i signad Juletid

han bjuder världen

Närhet Trygghet

Gemenskap Frid

Så följ med hans Himmelståg

genom ljuset i tunneln

genom mörkret o ångestens

kallvattengrav

mot Himlens strålande sällhet

mot ett land av mjölk o honung

o ständigt blomstrande sav                     

 

                   *

 

Minns

hur han föddes i Betlehem

på en bädd utav halm

i ett gammalt o slitet stall

o sedan steg upp mot Livets

Stjärna

o sitt höga heliga kall

Men han böjer ändå gärna knä

med Dig min vän

här på Jordens steniga strand

o lyfter Dig mot Ljuset upp

mot Änglars förlovade land                                          

 

 

                   * 
 

 

 

© Bo Himmelsbåge




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 632 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-12-12 09:55



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Läser igen och begrundar vackerheten i varje ord...lyssnar än en gång på cellon och pianot...dess smäktande toner ihop med orden är som kärleksbalsam för min själ... Såå ljuvligt!
2013-12-15

  Bibbi VIP
Grattis "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2013-12-15

  ResenärGenomLivet VIP
Varma ord som ger stor trygghet...underbart vackert...
2013-12-12

  aol
verkligen vackert skaldat vännen med både ljus och värme,
2013-12-12

  Chawa VIP
Värmevackert och sagolikt skönvibrerande i både ord, bild och smäktande toner!! Som den sanna poet du är har du lyckats göra under med din gyllene ordpenna igen! Mycket tänkvärd dikt till en värld som hungrar efter kärlek, värme och frid…!
2013-12-12

    ej medlem längre
Nästan så man följer med på resan med himmelståget.
Och de minsta som under resan gått i kvav får den största omsorgen - så fint skrivet, för så är det ju.
Så vackert diktat så det måste bokmärkas.
2013-12-12

  M M Mannheim VIP
Det här var vackert, det här var fantastiskt. Det här var bara så.......
2013-12-12

  Bibbi VIP
Å, vad jag gillar detta.
2013-12-12

  Ljusletaren
Foto, musik och ord som föll i god jord ;.)
/kram
2013-12-12

    ej medlem längre
Vacker skrivet och underbar musik...
2013-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge