Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Textens titel är en parafras på en spännande bok om andra världskriget, vilken bär titeln 'Brinner Paris'. Det påstås också vara en replik som Hitolf Adler uttalat under kriget, innan han helt gick i ide.


Vinner Paris?




Frågan känns befogad
om man jämför Paris*
med London och Göteborg.

Var skulle väl en svensk
helst vilja bo
om individen själv

hade möjligheten att välja,
hade pengarna
samt saknade krav

på komfort,
väderlek
och en känsla av fair play.






*Bilden föreställer naturligt nog inte en gata i någon av i texten nämnda städer utan vill mer påvisa att jordaxeln sin lutning har.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 277 gånger
Publicerad 2013-12-13 01:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP