Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tyranni eller demokrati

 

 

"När folket är rädda för regeringen, då är det tyranni. När regeringen är rädd för folket, då är det demokrati"

Thomas Jefferson, amerikansk president 

 

Nu har Sverige blivit en tyranni

när en stor del av folket

blivit rädda för regeringen.

 

Arbetslösheten ökar

bostäder saknas.

Delar av folket

trängs i ghetton

många känner sig utanför.

 

De som varit med om

att bygga landet

svälter på äldreboende.

 

De arbetare som byggt

svensk industri och vår välfärd.

Ska jobba längre

än deras ryggar orkar.

 

Regeringen drar ner på skatter

för de rika.

Ändå kommer fler och fler

till vårt land.

 

Ingen vill annat 

än att välkomna

de som flyr förtryck.

 

Det rör sig i landet 

demonstartioner och demonstrationer 

och regeringen blundar

tystnaden råder från Rosenbad.

 

Ingen politiker är rädd

för folket,

ingen demokrati!

 

Regeringen glömmer folket

när de är valda.

 

Ingen varken regeringen

eller folket 

ska behöva vara rädda.

 

Läs om och glöm inte Ådalen 1931

när makten sköt och dödade arbetare.

Samma makt som fanns då

har överlevt tiden.

 

Då var det kulor som talade

nu är det nerdragningar

av vår välfärd.

 

Sverige har blivit ett tyranniskt land!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-15 22:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Rätt uppfattat.
håller med !
2013-12-18

    AA VIP
En tänkvärd analys av samhället.
2013-12-17

  Bibbi VIP
Något har spårat ur.
2013-12-16

    ej medlem längre
Det är något som gått snett när politikerna struntar i dem som har valt dem. Bara ser sig själva till godo.
2013-12-16

  queenia
läser och begrundar.

De som svälter på hemmen, är de som faktiskt inte pga sjukdom kan tillgodogöra sig maten, eller äta. Dessa brukare/boende får ofta nutrition dryck. För att undvika svält. Mycket sällan någon verkligen svälter.

Naturlighets kan maten och välfärden bli bättre.

Naturligtvis kan hela samhället bli bättre.

Men på vems bekostnad?

På de människor som flyr krig och förtryck?

Globalt sätt är vi rika i Sverige. Vi får aldrig glömma det.

Vi bör vara tacksamma över det vi har, och kanske dra ner på lyxen för att andra också skall få..

Handlar inte bara om främlingar, flyktingar utan även om miljöförstöring och att jordens resurser är ändliga.



2013-12-15
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP