Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.wingarr.se


Motstånd

Motstånd

attraherar
väverskor
huliganer
romantiker
tanter
och drabanter

barnmorskor
korsordskonstruktörer
snickare
massörer
keramiker
och kontrollanter

utan motstånd
är hjälten
hjälplös

hoppet
hopplöst

konst är
kitsch

plåster
utan klister

tanke
utan nötter

skor
utan fötter

på restaurang
"Vällingen"

beställer stökig
supporterklubb
in vällingbyvälling
i kvällningen

väljer kväljer sväljer
rubb och stubb
för att slippa
tugga 
orka och våga
bråka knivhugga

rapar lydigt
mot mammornas
bröst

skriker nått
spydigt
får lite tröst

skogshuggarns
närmste vän

är furans
tysta stam
mot himmelen

lockar fram
motorsågens
egen klang

en pendang
till älskarinnans
utdragna förspel
på osäkrat 
dragspel

tonårings
ego vet 
inga gränser

kan inte stava
till konsekvenser

tar sig 
ett järn
för att sluddra
och snava

önskar
i hemlighet
ta spjärn 
mot lämplig planet

en delfin
lämnar sin kust
antar rollen
som joker

skriker av lust
när den
träffar
den kastade
bollen
underifrån
och kastar
den åter

landar i ett
plask
och i ett dån

jazztrumpetens
monstruösa 
klockstycke
med ett dasslock
till sordin 

spelar den generösa
melodin
var kom den
ifrån

från motstånd

oboisten 
som varje kristen
putsar sitt smycke
är lite för fin

ambitiösa
James Bond
med kvinnotycke
drar ner sin
amorösa
rullgardin
 





Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 312 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-19 01:53



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket spännande tidstavla med underfundiga versrader. Väldigt intressant att läsa och begrunda. Tycker verkligen om ditt sätta att skriva.
2013-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren