Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.wingarr.se


Spädbarnsarmé

I vrede
föder var
kvinna
samma timma
jorden över

samma minut
lyfter de
mångfaldens
bäckhorn ut

blänker
förnyar
kvider
mot mörka
skyar

vrider 
värker fram 
nya släkters
kamp och klang

av stolta
spädbarnssoldater

reser sig
ur alla raser
folk och 
stater

väpnade
med spädbarnets
olater

de stänker
skratt
skrik
och exkrementer

mot påvar
och pirater

den ene
den andre lik

ändå
var och en
unik

de talar
och älskar
innan de
tänker




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-21 00:00



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Tankeväckande om kvinnor och barn i världsperspektiv.
2013-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren