Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tredje året låter jag Er få ta del av mina julminnen.


En God Jul till Er alla!



JULEKVÄLL PÅ LANDET





Snön ligger vit och vacker. Den lilla gården, utslängd på slätten i allt det fina. Lilla familjen har precis avslutat sin julmåltid med: "Tack Gode Gud för maten".





bankar det po daren och ungarna di farr som skjudna å gevär

Och udanfor på trappen står tomten, ”men tita såna klär” sa lille Pär,

som nästan ramlad över katten.



Forr rocken den va rö och mussan liaså, och vantana dom hade stora hull på tummen.



"Go kväll i stuan" sier tomtefar och krammar om di små och känner sig så varmt velkommen.



Så trär han över skammelen och vådar ner litt grann.
Men mor i huset sier lynt: kom ing och varm si lide grann.



Så krafsar han i säcken och delar ud paketer
Och yena e stora som himmelens planeter.



Men ente tääänker glytta po add faren han e borte,
Han skulle bara ji litt for ti öked i sitt porte



So drar han si mod daren och vinkar ti dom små
Och ente har dom sitt att stövlana va grå



Precis som fars, som brugar stå längst ing i skrubben
Så ser dom han dra hännadd, den gamle röe gubben



Sin prasslar dom och sprätter udi var sin pusse
Och hungen e den ende som e å me gårens husse.



Så kommer far frå stalled ing och undrar: Va kan här ha hänt?

Och ungarna dom tjyddrar och daren står på glänt och lille Per i bara hossesockana po trappen,

han hade glymt och tacka tomtefar för juleklappen.
















Bunden vers (Rim) av Alva Johnsson VIP
Läst 491 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-12-22 11:26



Bookmark and Share


  Lärling
Vilken härlig berättelse.
God fortsättning på julen och gott nytt år!
2013-12-26

  Peter Stjerngrim VIP
God Jul och Gott Nytt År!
2013-12-25

  Piann VIP
Uunderbar berättelse.
God Jul!
2013-12-23

    Anneli A
Men de som är utsatta då?
2013-12-23

  Carina Bendix
God Jul och Gott Nytt År! :)
2013-12-23

  Angel of love
Väldigt fin.
Önskar dig en fin jul och gott nytt år.
Kram
2013-12-23

  anits VIP
Underbar läsning! God Jul till dig!
2013-12-22

  Fem hjärtan VIP
Bara så underbart att få läsa..! :) God Jul önskar jag dig!
2013-12-22

  Ingrid Trolle
Tack, kära Alva för att du skrev denna målande berättelse på mål.
Det är så längesedan Nils Ludvig och Birgit Lindström begåvade
oss med denna sortens poesi.
2013-12-22

  Heikki Hellman
God och kärleksfull Jul till dig!
2013-12-22

  Bibbi VIP
Tack!

God Jul och kram!//Bibbi
2013-12-22

  ResenärGenomLivet VIP
Härligt med dialekter...God Jul själv...
2013-12-22

  Lars Hedlin
GOD JUL och kram ;)
2013-12-22

    ej medlem längre
Ja, sau ska julen va når man e liden glytt!
2013-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP