Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.wingarr.se


Spädbarnets första skrik

Varje spädbarns
första skrik
är politik

ger röst
åt de uppenbart
utsatta
och beroende

varje
förlossning
en unik 
apell

en rossling
en skräll
ett läte

till folkens
ledare
på tron
och säte

att vara
fredsmedlare

att spänna
alla strängar
slå an
rätt ton
sjunga ut
rätt låt
ge vad de kan

tystna
tänka klart
tänka lätt
tänka själv

lyssna
till spädbarnets
innersta gråt

uppskatta
den
som är barnens vän
söka förtroende
bredare

samla
en vredens
skara
ett fredens
hot
utan krut

mot 
maktens
och slaktens
hyenor

inte bara 
gapa
efter pengar
och mat

skapa 
unika 
arenor  
för fredligare 
klimat

värna
alla kärlekars
sängar

varje spädbarns
första skrik
som politikens
kärna




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-23 05:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren