Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig för sent.


Nu ligger stad och gata tom
männskorna vilar i husen.

Veckan som gick, då rusade dom
runt mest hela dagen

Köpte och pynta´, feja´och brynte
skinka och bruna kålen.

Rörde en timme bland allt det vita
hällde det sedan i skålen

Gömde en mandel så blygt däri
"Kanske", sa någon, "kan det bli vi"
som sätter bo till våren".´

Bordet är dukat med godis och ljus
Barnablick glänser i skenet.

Kanske han kommer!, Aldrig försent!?
Vara litt snäll mot vännen.

Sååå kommer knacket på förstudörr.
barnarop ljuder i natten.

Alla får klappar, tackar som förr.
spiselvrån värmer katten.


Julaftonsnatt är stilla och tyst
tomtefar pulsar i drivan.
Tar en sväng inom stallets port
ger hästen sitt havre i grytan.

I halmet han vilar och myser.

Undrar inom sig i sömnen:

Glömde jag någon???
I sena kväll??
Finns det nåt barn som fryser?.
















Bunden vers av Alva Johnsson VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-12-25 11:51



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket fin juldikt.
2013-12-26

  ResenärGenomLivet VIP
Vacker juldikt...
2013-12-26

  Ingrid Trolle
Varm och vacker bild
2013-12-25

  Maj-Lis VIP
Fint
2013-12-25

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Wow
Tack
2013-12-25

  Lars Hedlin
Mycket fin!
2013-12-25

    ej medlem längre
God Jul Alva!
2013-12-25

  KYREUS of Sweden
Fint skaldat,
tycker om.
2013-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP