Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vadå? Nyårslöften . . . Nej det minns jag inte

Ett Nytt År

 

 

Nu är det för oss så uppenbart

att julaftonen är över

Nobelprisutdelandet är klart

med utbetalande av mycket klöver

och byter ut året gör vi rätt snart.

 

Det gnotts och slitits uti kök,

och därför måste som sig bör

till de som jobbat med allt stök

nu ges ett tack och stor honnör,

som möjliggjort Tomtens besök.

Men utan barr vår gran nu står

och uppäten är all julmaten

Strax det kommer ett Nytt År

med börsen tom likasom faten

när i graven gamla året går

 

Ni kanske tror att vi glömt

bort alla löften ifrån förra året?

Men om dem Ni måste då ha drömt

och totalt helt tappat spåret

eller kanske allt blott felbedömt.

***

Dock skulle Ni trots allt ha rätt

så gör vi blott på detta sätt:

Djupt fäst vid vår doktrin

att ej nån handduk kasta in

bestämmer vi oss för nytt försök

trots det kanske för Er låter

att samma löften kommer åter

som ko-ko’t från en Gök.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-26 10:22

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson