Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vals mon Amore

 

 

Vi dansar

vi svävar min

älskade vän

bort över

Kärlekens fält

 

Likt bubblor

av glasfjun

vi lyfter så lätt

bort mot en värld

utav sol

 

Vi dansar mot världar

som ingen sett

du svänger

du sveper

din kjol

Om dessa rymder

vi längtat

o bett

de fanns ej

så sent

som i fjol

 

Vi dansar

vi sjunger

vi svävar

vi ler

vi är nu blott

Ett

min
vän

 

Jag för dig

med handen

i Himmelen in

där du allenast

är min

Jag bjuder dig

nyckeln till

Himmelriks

port

ett hjärta

av silver

du har

o nyckeln

den passar

till låset vi

smort

som hänger

runt halsen

så bar

 

Vi dansar

vi svävar

i Stjärnornas ljus

o Tiden är Evig

o så lång

o tiden är Evig
 
o så lång

 

Vi nynnar en visa

med ord

som vi byggt

om Kärlek

i Världsalltets sång

 

Vi dansar

vi svävar

vi dansar igen

till Paradis

yttersta gräns

där får vi vila

på Ängladuns moln

o smaka på nektar

som känns

där får vi leva

av stjärnstoff o gull

o smekas av

cybervind sval

 

Där får vi älska

en lång

lång tid

till harpor

o klingande cymbal

Där får vi sväva mot

Världsalltets port

så lyckliga

som aldrig förr

o jag har nyckeln

till salighets dörr

som vår

Silversmed

gjort

 

 

 

 

© Bo Himmelsbåge




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 486 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-12-27 00:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lyrisk skönsång till kärlekens ära!
2014-01-04

  Chawa VIP
Stort grattis till din uppmärksammade text!! Välförtjänt!!
2013-12-30

  Stefan Albrektsson
Vackert dansant hoppfullt! Slutet är breathtaking: "jag har nyckeln / till salighets dörr / som vår / Silversmed / gjort".

2013-12-30

  Åse Tropp VIP
Ord och melodi har funnit varandra!
2013-12-29

    Rompekräfta
Riktigt fin text<3
2013-12-29

  axveronika
Ja väldigt fin säger även en skeptiker!
2013-12-28

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket vackert och stämningsfullt...man kunde sjunga orden till musiken...
2013-12-28

  Chawa VIP
En svävande fin vals som värmer så ljuvligt i både själ och hjärta!
Som nyckel passar lås kan vi nog säga är rätt och riktigt här. Ett stort tack för dansen till så vackra toner! Ett ännu större tack för Dina underbara ord som jag tar till mitt inom för evigt! Berörande vackert alltsammans!!
2013-12-27

    ej medlem längre
Underbart vacker!Tack!
2013-12-27

    ej medlem längre
Svepande vacker dans genom rymderna. Kärleken strålar som en glödande sol genom raderna.
Nästa så man undrar om ni stannar däruppe.
2013-12-27

  Heikki Hellman
En fin text kopplad till musik förenlig med texten.
2013-12-27

  M M Mannheim VIP
En härlig blandning av kärlek och rymden där vi är. Skickligt med så många verser men ändå inte tappa tråden. Ännu en gång briljerar Bo Himmelsbåge.
2013-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge