Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommar


Dagen är havande.
Nu tystnar förnekande röster.
Det brutna läks,
en rörelse lika omärklig
som när sköterskan ställer fram ett vattenglas
medan patienten dåsar i hettan.
Intill trevande insikter
ska vi hålla oss.
Vi upplöstes inte
utan måste uthärda skönheten
fastän den åter ska avlägsna sig.
Förtroligt är det att vara
för vi talade sällan om hopp.
Så länge var vi kvarglömda i ruiner.
Vi hörde en tunt beslöjad röst
intill döden trött.
Men nu ett tag
ska svalorna väja
för våra kroppar.




Fri vers av Prof Balthasar
Läst 285 gånger
Publicerad 2006-03-15 17:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Prof Balthasar

Senast publicerade
Vigsel
Brunn
Sommar
* Se alla