Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med skrattande ben

Minns hur kalvarna sprang
med skrattande ben
över kohagens gröna äng
till koförtjusningen

Minns hur det luktade
från hässjor med hö
och nyslaget gräs
innan det gått i frö

Minns hur sjöarna förr
luktade som bubbelvatten
och riktigt inbjöd
till bad om natten

Minns hur traktorn
surrade nätterna igenom
och knirrande från vagnar
när de till ladan kom

Minns hur träden luktade
där i hagen i daggen
hos alla de ulliga fåren
speciellt hos baggen

Minns hur ont det gjorde
när jag honom skulle klappa
där i hagen hos fåren
flera tänder jag tappa

där hos baggen i hagen




Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 372 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-29 18:18



Bookmark and Share


  Solitaire VIP
Åh, sommarlov...
Finns det något som doftar godare än färskt, nytorkat hö?
Vilken otroligt kännbar,
Sinnesretande upplevelsedikt!

Fem hässjor!

2013-12-29

  Mona J.
Underbar! Första versen är fantastisk och roligt slut fast kanske inte just då
2013-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter