Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mönster


jag har börjat tro igen
jag citerar en drottning

"det var inte helt enkelt
och inte lätt heller"

hon ser sval, oberörd ut

en del tror det är en gåva
det är en förbannelse också
min bröstkorg är på tok för trång

det är sex dagar över tre år sedan
han som limmade skärvorna
och sedan lämnade
innan kriget bröt ut

jag stirrade tapeter i månader
tills mönstren blev tydliga
en process i rätt riktning denna gång

en ren överlevnadsstrategi

det är sex dagar över tre år sedan
jag trygghetstankar
och låter mig berusas på avstånd


Fri vers av KeL
Läst 421 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-01-01 16:03



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Djuplodande både bildligt och språkligt. Många fantastiska formuleringar att smaka och känna, som tex: "jag stirrade tapeter i månader / tills mönstren blev tydliga" och den sista strofen med sin, i min läsning, dubbeltydiga "trygghetstankning" och efterföljande berusning på avstånd.
2014-01-04

  Lasseman VIP
Oj! vad du är en mästerlig förtäljare som fångar ens intresse likt pusselbitar i vinden...
2014-01-03

  Lollitta VIP
min bröstkorg är på tok för trång

____________+++++
2014-01-02

  axveronika
Vilken fin känsloladdad bild!
2014-01-01
  > Nästa text
< Föregående

KeL
KeL