Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.wingarr.se


En sak

En sak
i min hand   
en form
som en skål
eller en båt
i silver
med välvda
kanter

kamel
reser sig med 
oproportionerligt
grova
knäleder

trådrulle
med svart 
björntråd
mitt på svart
skrivbordsyta
inramad
av mörk
eklist

plåttratt
slängd
på måfå
i en sandlåda
på ett gulnat
fotografi

bomullslätt
moln
med 
svävande
kors
ömsom
dolt
ömsom
synligt

brun
giftorm
faller
från stuprör
i Australien

oregelbundet
mönster
av lakan
och kuddar
i en nyss varm
dubbelsäng

detaljerad
ritning
i svartvitt 
av en
wankelmotor

naken
kvinnokropp
på obduktionsbordet
snittad öppnad
i rummets
söta
doft

nyskalad
appelsin
just plockad
från kibbutzens
fruktträdgård

kinesisk
flicka 
i tolvårsåldern
springer
gång på gång
samma sträcka
med samma
sidoblickar
fångad
i en filmsekvens
på flykt
undan
det outtalbara

en sak
i min hand   
en form
som en skål
eller en båt
i silver
med välvda
kanter




Fri vers av Petter Wingren
Läst 278 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-04 07:24



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du kan verkligen konsten att se och synliggöra små detaljer som kan tyckas oviktiga. Men inte är det. Själva livet.
2014-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren