Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vem kan man lita på?


Här dansas inte på någon sommaräng

Här dansas inte på någon sommaräng
Alla älvor är inte skira
Här sjungs inte på någon sista refräng
Även blå ögon kan plira

Snäll behöver man inte vara
Hjälpsam endast för egen vinning
Tassa runt med skitiga fötter bara
fäster en blomma vid sin tinning

Att vara sig själv närmast är så skönt
Om din tå blir öm rör henne föga
Viktigt att veta att mödan är lönt
om hennes ansatser ska vara höga

Jo, så att alla älvor är inte vita
är inga sagoskimrande knytt
men du kan alltid på en älva lita
...eller nej, hon kan ju förstås vara som förbytt




Bunden vers (Rim) av Lindalou
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-06 17:50



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra förmedlat!
2014-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou