Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



Lusten i längtan

Meteorernas skådespel trollbinder
stoft på klar himmel
likt de dansande ljudvågorna
från brevinkastet

Röster från det inre
viskar om närvaro
lusten i längtan
jag går med en förväntan

Nu för tiden
klär jag bara upp mig
och av mig
inför mig själv




Fri vers av träsnidaren
Läst 579 gånger och applåderad av 35 personer
Publicerad 2014-01-09 20:56



Bookmark and Share


  Magica VIP
Mycket målande beskrivet, bra!
2014-01-19

  dubbelve
Sista stycket gör hela dikten. Så simpelt och genialiskt på samma gång. Bra!
2014-01-16

  Anya VIP
Ensamheten innanför brevinkastet är slående. Slutraderna är enastående talande:
Nu för tiden
klär jag bara upp mig
och av mig
inför mig själv

Så starkt!!!

2014-01-14

  ULJO
Väl fångat och förmedlat
2014-01-13

  bittemi VIP
Fantastiskt fin rakt igenom!
2014-01-11

  Monika A Mirsch VIP
när saknaden är som störst - "dansande ljudvågorna från brevinkastet" - fullträff!
2014-01-11

  sommarmoln
Vemodsvackert...
2014-01-10

  Tess74
Älskar vemodet och det sista stycket
2014-01-09

    Silverbjer
Men det finns ändå en hoppfull längtan. Jag älskar varje stycke, för sig. Och tillsammans. Men det sublima rycket för mig, kom vid vändningen från rymden till brevinkastet. Under december regerar ett meteorregn världen över som kallas Geminiderna, vilket jag och min son beskådade förra året. Storslaget, M!!
2014-01-09

  Linda CH VIP
Fint formulerat om längtan och ensamhet.
2014-01-09

  Popangelov VIP
Konstigt nog blir jag ofta upprymd av det sorgligt beskrivna... och det är inte av skadeglädje :) Bra!
2014-01-09

  KattenKin VIP
Sorgsen vacker ton, musik från livet.
2014-01-09

    ej medlem längre
sista stycket!
2014-01-09

  Angel of love
En sorgsen ton av längtan.
2014-01-09
  > Nästa text
< Föregående

träsnidaren
träsnidaren