Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om smärtan som finns kvar


Tankar om sömnen

Hade en tanke om att sömnen skulle göra min tillvaro lättare
Att den skulle lägga ett lock över min ångest
Att den skulle skingra mina vilsna tankar
Att den skulle skänka själen frid
Att den skulle släcka min smärta

Kanske är det så att sömnen hjälper till
När det gör ont
När ångesten tar slut
När vilsna tankar försvinner
När själen får ro
När smärtan inte finns

Men när sömnen har hjälpt till
Vad är jag då ?
När det inte längre gör ont
Ingen ångest, ingen själ, inget liv
När vilsna tankar skingras och vissnar bort

Men när sömnen har hjälpt till
Släcker min ångest, ger mig frid
Finns ändå den stora smärtan kvar
En smärta starkare än någonsin
Den finns där, och gör så ont






Fri vers av Lars G Wilson
Läst 170 gånger
Publicerad 2014-01-09 23:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars G Wilson
Lars G Wilson