Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om året som är slut och året som börjar


Nyårsönskningen

Ring klocka ring i bistra vinternatten
Ett nytt år som ännu är ett oskrivet blad
Ett nytt år som bär fram på livets promenad

Ring ut det gamla
Det gamla året som lägger sig ned för att dö
Ett bra år för vissa
Ett sämre år för andra
För vissa, förvisso inte ett år som förtjänar att minnas
Ett år som kanske inte borde fått finnas
Ett år som snart är till ända
Lägges till handlingarna, vad ska nu hända ?

Ring in det nya året
När det gamla året lämnat kvar såret
Men tiden läker nästan alla sår
När vi står inför ett nytt år

Ring klocka ring
En önskan om fred på jorden
Åtminstone en fred här i Norden
Att glömma alla hårda orden
Alla hårda ord mot varandra
Alla hårda ord mot alla andra

Försök förstå varandra
Alla behöver inte gilla alla andra
Men däremot visa respekt för varandra

Ring klocka ring
Ring in det nya
Låt det bli en tid av fest och glädjeyra
En tid av eftertanke
En tid av förhoppning för det nya året.





Fri vers av Lars G Wilson
Läst 324 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-31 17:24



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vi vet alla att det bara kommer att bli värre och att mänskligheten är ond.
2013-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Lars G Wilson
Lars G Wilson