Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fors

ja:

din oförmåga
talar om kärlek
hur gärna du vill
vet jag
och önskar
att du kan tyda
samma trofasthet
när det rinner
mellan mina
paralyserade fingrar

vi är människor
vi kan förlåta och leva
länge i ickelandet
frånvarons öknar
stenarna och groparna
den tomma horisonten

vi har inte haft sol på länge
kanske har det skyddat oss
det gråa täcket runtom

kanske vid isarnas smältpunkt
stunden för längtans forsar
får berggrunden sprickor
det kan vara en bra sak
vi kan behöva bändas upp
gå sönder och lämna
formen bakom oss; nyfödas

tills dess
erbjuder jag dig mina brister
att sörja dem tillsammans
är den gemenskap
vi hänvisas till




Fri vers av Marta
Läst 295 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-01-12 14:27



Bookmark and Share


  cilax VIP
denna dikt som en dubbelriktad highway men där bara den motsatta vägbanan behöver röjas. Om jag fattar den rätt. I vilket fall gillar jag den
2014-01-12

  Ponkla
Fint skrivet!
2014-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta