Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en Atlas hon står där

Har styrka
att hålla upp fasaden
står med ryggen
mot ytterväggen med knän böjda
Likt Atlas, han med hela världen på sina axlar
står hon
med alla tiders bekymmer
som feta vikter

Så är det ju inte
och ändå tungt som fan


med allt annat ska svårmodet bäras upp
helst med högt huvud
inte skämmas för tårar som trillar

jämt

 

Mentalt kraglyft
-lyft, inget ryck-
Rättar till, lägger en lock till rätta
klappar ömt på sin kind

upp med hakan gumman

Det ordnar sig, du ordnar det

igen 




Fri vers av Lindalou
Läst 209 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-15 22:49



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
Hon är en gudinna
2014-02-03

  Lars Hedlin
Starkt skaldat!
2014-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou